Gravtræning på kunstig Ræv       IMG20231117164419 - Copy.jpg

Foreningens rævejagt resulterede i år i to flotte ræve på paraden.

Da vi fortsat ønsker at kunne præsentere et sådant resultat, eller bedre, kræver det i al sin enkelthed, at der forefindes mulihed for at kunne træne med sin hund på ræv i grav.

En sådan mulighed med træning på kunstig ræv, er nu muligt hos Bent Orla i Harndrup på Fyn.

Undertegnede har selv prøvet træningen hos den meget erfarne rævejæger/opdrætter der fik sin første gravhund i 1965, og gravprøvedeltagelse med over 360 hunde, mange Pokaler og DM mesterskaber er det blevet til i gennem tiden, så det er en virkelig stor kapasitet der styrer træningen af din hund.

Det var naturligvis med skepsis at jeg mødte op med min allerede erfarne hund, ville den lade sig narre af en kunstig ræv eller bare ignorerer den, som den ignorerer en grav uden ræv, når vi er på jagt..

Min skepsis blev hurtigt gjort til skamme, og efter et par minutter hvor hunden lige skulle se på omgivelserne, fik Bent Orla hurtigt lokket hunden i graven, hvor der hurtigt blev heftig kamp ved kedlen hvor ræven sad, det stod på i små 10 minutter, hvorefter hunden "skiftede" og forsøgte fra en anden side, efter ca 30 min tog jeg hunden fra graven (selvom den gerne havde fortsat sin kamp mod "ræven").

         IMG20231117164422.jpg      IMG20231117170837.jpg      IMG20231117164522.jpg

Jeg vil varmt anbefale, og hermed opfordre til, at har man en gravgående hund, og godt kunne tænke sig at give den gravtræning (dette gælder også hunde der ikke nødvendigvis skal bruges på jagt), så ring til Bent Orla på mobil: 40 27 12 71 og aftal en tid og giv dermed din hund en uvurderlig oplevelse/erfaring.

    En træning hos Bent Orla koster kun 25,- så det er meget billigt

Bent Orla kan med sin enorme erfaring, give virkeligt gode råd og tips til når hunden er klar, og skal prøve kræfter med en rigtig ræv i naturen, har du spørgsmål så spørg løs når du er der.  

forfatter

          Carsten Weimar

 

 

© 2024 - Danmarks Jægerforbund - alle rettigheder forbeholdes

https://www.jaegerforbundet.dk/