Jagttegnsundervisning

!!!!     Der bliver i sæson 2022/2023 Ingen undervisnig,

da vores NYE Undervisere​ ikke er færdiguddannet     !!!!​​​​​​​


DSCF1904.JPG

ARN-jagt tilbyder jagttegnsundervisning. Undervisningen foregår i jagtforeningens egne lokaler på Middelfartvej 105, 5466 Asperup. Kurset begynder i november måned og fortsætter frem til jagtprøverne i april. Efter bestået jagtprøve fortsætter kurset hen over sommeren på skydebanen til haglskydeprøverne i efteråret.

1 januar 2014 forordnede miljøministeriet en ny bekendtgørelse om jagttegn og jagtprøve. Således kan retten til at udøve jagt kun opnås ved at bestå en jagtprøve og, som det nye, en haglskydeprøve. Jagtprøven finder typisk sted i foråret og haglskydeprøven i efteråret.

Jagtprøven består af en teoretisk og en praktisk del. Den praktiske del af prøven er ikke ændret væsentligt i forhold til tidligere. Der ligges i princippet vægt på to ting, våbenhåndtering under jagt samt afstandsbedømmelse. Til gengæld er den teoretiske del af prøven blevet mere omfattende i det der blandt andet forlanges et større kendskab til vildtbehandling og vildtbiotoper.

Bestået jagtprøve giver ret til at haglskydevåben kan erhverves. Retten til at udøve jagt kan dog kun opnås ved at bestå en haglskydeprøve. Her skydes til i alt 18 duer hvoraf 1/3 skal rammes.

Disse tiltag hilses velkommen af ARN-jagt, da det findes at dette giver aspiranten en bredere forståelse for de jagtetiske principper samt den praktiske jagt. Dette vil i sidste ende give den enkelte nyjæger en større glæde ved jagten allerede fra begyndelsen af karrieren som aktiv jæger.

Via en kompetent og engageret undervisning, mener ARN-jagt til fulde at kunne leve op til de krav en ny jæger bør stille til uddannelsen. 

For yderligere information kontakt foreningen på webmaster@raevehulen.dk.

 

© 2023 - Danmarks Jægerforbund - alle rettigheder forbeholdes

https://www.jaegerforbundet.dk/