Rævejagt 2016

ARN-jagts årlige rævejagt løb af stablen d. 23. januar 2016. Rævehulen var som vanligt samlingssted for en kop kaffe og, de i år lidt forsinkede, rundstykker. Så først kl. 09.00 kunne ca. 25 sultne fremmødte  sætte sig til morgenbodet.

Efter morgenmaden var i alt 18 jægere klar til at aflægge rævegravene et besøg. Disse blev inddelt i tre hold med hver 6 jægere og 1 hundefører. Vejret var fra morgenen frostklart, og i løbet af natten var faldet en smule sne. Vejret var med os hele dagen, og således var forholdene noget nær optimale til jagt på ræv. Det skulle vise sig at enkelte ræve havde fundet husly i gravene, og i alt lå 5 ræve på paraden, da alle jægere, hundeførerer og hunde var sikkert hjemme i rævehulen igen. Af rævene var 4 nedlagt af jægere, en enkelt tabte kampen med hunden i graven. Hund og ræv måtte i dette tilfælde graves fri, hvorfor det sidste hold lod vente på sig. herved havde sulten igen indfundet sig da alle endelig kunne sætte sig til bordet til en omgang gule ærter, i år bestilt fra Harndrup forsamligshus.

Foreningens jernræv kunne ånde lettet op, da ingen tilsyneladende følte trang til at prøve kræfter med denne. Dermed i år ingen konkurrence og som følge heraf ingen vinder.

Vi takker for et par hyggelige timer - en særlig tak skal lyde til hundeførerne og deres dygtige hunde, uden dem ville jagten selvsagt ikke kunne gennemføres.

© 2024 - Danmarks Jægerforbund - alle rettigheder forbeholdes

https://www.jaegerforbundet.dk/